Svenskfantasy.se Svenskfantasy.se
En person rekommenderar den här författaren.

Författare - 110 år från Stockholm

Astrid Lindgren

Även om Astrid Lindgren aldrig var någon renodlad fantasyförfattare är det svårt att förneka att hennes verk gång efter annan tog avstamp i fantastiken. I vissa fall, som i böckerna om Pippi Långstrump, ligger fantastiken inte mer än som ett skimmer över orden. I andra böcker, som i fallen Mio min Mio och Bröderna Lejonhjärta, dyker Lindgren djupt i fantastikens ocean.

Sv

Född: 1907 i Vimmerby Avliden: 2002 Familj: Barnen Karin Nyman och Lars Lindgren. Hemsida: http://www.astridlindgren.se/ Butik:

Om Astrid

Astrid Lindgren är Sveriges kanske mest kända författare genom alla tider. Därtill är hon tveklöst den som har fått störst genomslag hos de stora massorna, något som till stor del kan förklaras med lekfulla nyfikenhet som genomsyrar alla hennes verk.

Det skulle vara lätt att ägna en skärmlängd eller två åt att hylla klassiker som Pippi Långstrump och Emil i Lönneberga, men vi ska försöka hålla oss kortfattade. För egentligen räcker det med ett enkelt konstaterande: Allt hon har skrivit är fantastiskt. Så även fantastiken, vilken av naturliga skäl ligger oss här på Svensk fantasy extra varm om hjärtat.

Vår favoritbok av Lindgren? Valet faller efter många om och men på Mio min Mio. Vilket fantastiskt äventyr det är! För barn såväl som vuxna.

Galleri

Användarkommentarer

Tor Claesson

En nationalklenod, utan tvekan!


Skriv en kommentar