Svenskfantasy.se Svenskfantasy.se
By Eurocon_2011a.jpg: Ankaraderivative work: Ankara (Eurocon_2011a.jpg) [CC BY-SA 3.0], via Wikimedia Commons
Skulle du rekommendera den här författaren?

Författare - 53 år från Stockholm

Niklas Krog

Efter mer än tjugo år som författare är Niklas Krog fortfarande en av Sveriges mest produktiva författare, något som inte mindre är fyrtio publicerade verk skvallrar om. På fantasyscenen är han dessutom något av en legend - i vart i vår mening.

Född: 1965 i Lund Familj: Hemsida: http://www.niklaskrog.se Butik:

Om Niklas

Det är svårt att inte tycka om Niklas Krog. Inte bara för att han skriver lika lättlästa som djupt fängslande romaner och historieskildringar, utan också för att han är oerhört ödmjuk och lättsam som person. Det senare fick jag personligen erfara när jag under tonåren kontaktade honom för att få tips och råd kring det egna skrivandet. Hur gör man, undrade jag, för att få sin bok färdig? Man tar sig tid, svarade han, och fortsatte med att berätta hur han sett till att skaffa sig ett sådant jobb att han fick eftermiddagarna fria att skriva.

Det hela handlade bara om en kort mailkonversation, men det är ändå något som jag kommer att bära med mig livet ut. Niklas, som då var min vuxna förebild, tog sig tid att svara på mina knäppa frågor. Hur härlig är man inte då?

****

Niklas debut skedde 1997 med romanen En krigares hjärta, vilken var den första delen av en trilogi (i sex delar). Sedan dess har han hunnit med skriva historiska romaner (som klassikern Jor och Ka), science fiction - och förstås en hel massa fantasy.

Galleri

Användarkommentarer