Svenskfantasy.se Svenskfantasy.se
Skulle du rekommendera den här boken?

Bok - Fantasy - 2018-04-14

Bröderna Lejonhjärta

En historia där de båda huvudpersonerna - båda barn - dör redan inom loppet av några sidor. Få andra författare skulle få för sig att det är ett lämpligt sätt att börja en barnbok, men Astrid Lindgren inte bara gör det. Hon får det att fungera. Fantastiskt bra.

Skriven av: Astrid Lindgren Genre: Fantasy Underkategorier: Ett narrativ Gott mot ont Sagolik Antal sidor: 248 Målgrupp: Barn Rekommenderat pris: 129 kr Bokus

Om boken

Astrid Lindgren tar sig an temat döden på ett sällsamt vackert sätt. Hon berättar en historia om sorg och längtan, men också om hopp och tro.

De båda syskonen Skorpan och Jonathan träffas i landet Nangijala, som är sagans dödsrike. En vacker och fridfull plats, med doftande fruktträd och porlande bäckar. Men det är också en plats som hotas av den onde Tengil, som de båda bröderna måste stoppa.

Synopsis

Skorpans bror Jonathan har berättat om landet Nangijala, dit man kommer när man dör. För Skorpan är sjuk och ska dö.

"I Nangijala får man vara med om äventyr från morgon till kväll", säger Jonathan. "För det är i Nangijala som alla sagor händer." Några dagar senare brinner det i huset där de bor och Jonathan dör själv.

Och tänka sig, precis som Jonathan lovat så ses de i Nangijala. Fast allt är inte underbart i sagornas och lägereldarnas land. På andra sidan bergen ligger Törnrosdalen där den onda Tengil tagit makten och gjort folket till slavar. Uppe i en håla i bergen håller han urtidsdraken Katla...

Galleri

Kritikeromdömen

Källa Sammanfattning Betyg
Dagens bok 9/10

Användaromdömen

Skulle du rekommendera den här boken?

Skriv ett omdöme

Om Astrid Lindgren

110 år från Stockholm

Även om Astrid Lindgren aldrig var någon renodlad fantasyförfattare är det svårt att förneka att hennes verk gång efter annan tog avstamp i fantastiken. I vissa fall, som i böckerna om Pippi Långstrump, ligger fantastiken inte mer än som ett skimmer över orden. I andra böcker, som i fallen Mio min Mio och Bröderna Lejonhjärta, dyker Lindgren djupt i fantastikens ocean.

Sv