Svenskfantasy.se Svenskfantasy.se
En person rekommenderar den här boken.

Bok - Fantasy - 2018-04-26

Drakviskaren

Lovisa Wistrand utmanar i sin debutroman Drakviskaren läsaren med sitt lekfulla språk, vilket gång efter annan får mig att ifrågasätta vad jag vet (eller tror mig veta) om det svenska språket. I en tyngre, tempofattigare bok skulle hennes finurliga språk kanske ha fått mig att tröttna. I kombination med Drakviskarens höga tempo och levande karaktärer fungerar det dock ypperligt för att skapa en sällsamt levande värld.

Skriven av: Lovisa Wistrand Genre: Fantasy Underkategorier: Drakar Ett narrativ Sagolik Antal sidor: 599 Målgrupp: Unga vuxna Rekommenderat pris: 217 kr AdLibris CDON Bokus

Om boken

Synopsis

Hämnd. Kärlek. Förbjuden magi.
Och en tusenårig kraft som väcks till liv igen.

Vid 21 års ålder får alla kvinnliga solalver en förmåga. Men Iszaelda får ingen. Hon är annorlunda. Utstött. Passar inte in.

När byn attackeras och bränns till marken, ger sig Iszaelda av efter hämnd. Ödet tar henne från den frost-klädda skogen Valeanrae, till Gorgoroths djungler och ruinerna av den underjordiska staden Sumetra. Fiendens ledare måste dö, och hon ska bli den som dödar honom.

Men så får hon känslor för en man. En man vars kärlek skulle förstöra allt. Och medan en uråldrig kraft väcks till liv, en kraft som alla trodde var utdöd, kastas Iszaelda in

i en farlig kamp, där gränsen mellan det goda och det onda är vingtunn.

Allting har ett pris och ingenting är gratis. Hur mycket är Iszaelda villig att offra? Kan hon viga sitt liv åt krafter som ingen borde lita på? Och kan hon döda den hon älskar?

Drakviskaren är första boken i Alvblodstrilogin

Galleri

Kritikeromdömen

Källa Sammanfattning Betyg
Fantasyrealm.se Det är hetsigt, aggressivt och poetiskt... 4/5

Användaromdömen

En person rekommenderar den här boken.

Skriv ett omdöme

Om Lovisa Wistrand

26 år från Uppsala

Med sitt egensinniga språk är Lovisa Wistrand en lika fascinerande som utmanande författare att ta sig an. Hon är aktuell med Drakviskaren, vilken är den första boken i Alvblodstrilogin, men är också ett välbekant ansikte på sociala medier där hon kombinerar ett flitigt marknadsföringsarbete med spännande bloggar och författarmöten.

Fler böcker av Lovisa Wistrand

Lovisa Wistrand

Drakviskaren

Läs mer