Svenskfantasy.se Svenskfantasy.se
Skulle du rekommendera den här boken?

Bok - Skräck - 2018-04-27

Guds Synd: Mörkrets barn

1890-talets England och Paris är skådeplatsen för Mikael Mansens vampyrroman, i vilken vi får följa med den unge antikhandlaren Jona på en mörk, blodig och stundom lätt erotisk resa.

Skriven av: Mikael Mansen Genre: Skräck Underkategorier: Ett narrativ Gråskalor Historisk Klassisk Antal sidor: 300 Målgrupp: Unga vuxna Rekommenderat pris: 135 kr AdLibris CDON Bokus

Om boken

Guds Synd är i grund och botten en klassisk vampyrhistoria av samma snitt som 'En vampyrs bekännelser'. Jona är en ung antikhandlare, som till följd av en serie sammanträffanden och mindre väl avvägda beslut råkar släppa lös en uråldrig vampyr från sin fångenskap. Som tack för sina tjänster belönas Jona med såväl evigt liv som en osläckbar törst på blod.

Mikael Mansens historia är klädsamt mörk och ångestladdad, vilket är precis vad läsare av genren söker. De återkommande erotiska utsvävningarna kanske inte faller alla i smaken, men vi störs inte nämnvärt. Vad är väl mänskligare än att idka otukt och dricka blod?

Synopsis

Den unga antikhandlaren Jona råkar i 1890 talets London väcka en ondska som legat i dvala i tusen år. En uråldrig vampyr. Jona får aldrig något val. Vampyren angriper och dödar honom nästan. Men i sista stund ändrar den sig och förvandlar honom. För i denna nya, främmande värld, behöver den vägledning av någon som kan och förstår.

Jona förändras. Sinnena förstärks till en tillsynes omöjlig grad. Han blir också starkare och snabbare. Men allt är inte bara bra. Hur ogärna han än vill det, så driver den brinnande törst efter blod honom till att mörda. Men är Jona född till att mörda eller är han allt för mycket människa.

Långsamt men säkert bryts han sönder. Mänskligheten går allt mer förlorad. Desperat gör han allt han mäktar för att hålla kvar den sista gnistan ljus. Han ställs samtidigt inför frågor om Gud, Satan, gott och ont. Vad har han blivit och var kommer vampyrer ifrån?

Hur mycket han än försöker att inte mörda, så är det ingen mening. När den röda törsten rider honom, har han inget val. I Jack the Rippers kölvatten, börjar snart rykten om en ny mördare florera i Londons undre värld, och han är inte en ensam jägare i Londons natt. Det finns andra. Sådana som inte vill synas och höras, sådana som inte ser nådigt på dem som riskerar att avslöja sig för människan.

Galleri

Kritikeromdömen

Källa Sammanfattning Betyg
Jennys Bibliotek ...en vampyr-roman med mycket spänning, fart och synd 4/5

Användaromdömen

Skulle du rekommendera den här boken?

Skriv ett omdöme

Om Mikael Mansen

46 år från Solna

Mikael Mansen debuterande under 2017 med de båda skräckromanerna Elin och Guds synd.

Realaterade boktitlar Mikael Mansen

Mikael Mansen

Guds Synd: Mörkrets barn

Läs mer