Svenskfantasy.se Svenskfantasy.se
Skulle du rekommendera den här boken?

Bok - Fantasy - 2018-04-14

Mio, min Mio

Mio, min mio blir ofta förbisedd när Astrid Lindgrens bästa verk ska rankas. Det tycker vi är fullständigt vansinnigt, för det här är nämligen en av de bästa barn/ungdomsböckerna som någonsin har skrivit. I varje fall inom fantasygenren.

Skriven av: Astrid Lindgren Genre: Fantasy Underkategorier: Ett narrativ Gott mot ont Klassisk Sagolik Antal sidor: 184 Målgrupp: Barn Rekommenderat pris: 149 kr AdLibris CDON Bokus

Om boken

Det är svårt att inte omedelbart förälska sig i Bosse, den stackars pojken som bor hos oengagerade (för att inte säga direkt ogillande) fosterföräldrar. Därför är det också svårt att inte dras med och låta sig uppslukas i den magiska resa som påbörjas då Bosse får i uppdrag att posta ett brev till Landet i fjärran, där han snart också finner sig själv.

Målgruppen för boken är äldre barn och yngre tonåringar, men även som vuxen är det lätt att charmas av Mio, min Mio.

Synopsis

Historien om Bo Vilhelm Olsson, som blir Mio och hamnar i landet i fjärran där han får i uppdrag att bekämpa den onde riddar Kato. Det är en storslagen och vacker saga, som väcker tankar om livet och döden, gott och ont och kärlekens makt.

Var det någon som hörde på radion den femtonde oktober förra året? Var det någon som hörde att de frågade efter en försvunnen pojke? Så här sa de: "Polisen i Stockholm efterlyser 9-årige Bo Vilhelm Olsson som sedan i förrgår kväll varit försvunnen från sitt hem, Upplandsgatan 13. Bo Vilhelm Olsson har ljust hår och blå ögon och var vid försvinnandet klädd i korta bruna byxor, grå stickad tröja och liten röd luva. Meddelanden om den försvunne lämnas till polisens ordonnansavdelning."

Ja, så sa de. Men det kom aldrig några meddelanden om Bo Vilhelm Olsson. Han var borta. Ingen fick någonsin veta vart han tog vägen ...

Galleri

Kritikeromdömen

Källa Sammanfattning Betyg
AdLibris "Boken är helt fantastisk!" 4,3 av 5
Dagens bok En sagan om ringen för barn. Men värd att läsas flera gånger. 9 av 10

Användaromdömen

Skulle du rekommendera den här boken?

Skriv ett omdöme

Om Astrid Lindgren

110 år från Stockholm

Även om Astrid Lindgren aldrig var någon renodlad fantasyförfattare är det svårt att förneka att hennes verk gång efter annan tog avstamp i fantastiken. I vissa fall, som i böckerna om Pippi Långstrump, ligger fantastiken inte mer än som ett skimmer över orden. I andra böcker, som i fallen Mio min Mio och Bröderna Lejonhjärta, dyker Lindgren djupt i fantastikens ocean.

Sv