Svenskfantasy.se Svenskfantasy.se

Svenskfantasy.se

Din guide till svensk fantasyliteratur. Författare, böcker, intervjuer och mer.

Bok - 2018-04-27

En krigares hjärta

Författare - 2018-04-27

Niklas Krog

Efter mer än tjugo år som författare är Niklas Krog fortfarande en av Sveriges mest produktiva författare, något som inte mindre är fyrtio publicerade verk skvallrar om. På fantasyscenen är han dessutom något av en legend - i vart i vår mening.

Författare - 2018-04-27

Andreas Roman

Andreas Roman är för rollspelsfantaster vad Kellogs Frosties är för mjölk. Dessutom är han en förbaskat duktig författare, något som klassikern När änglar dör ställer utom allt tvivel.

Författare - 2018-04-27

Mikael Mansen

Mikael Mansen debuterande under 2017 med de båda skräckromanerna Elin och Guds synd.

Bok - 2018-04-27

Guds Synd: Mörkrets barn

1890-talets England och Paris är skådeplatsen för Mikael Mansens vampyrroman, i vilken vi får följa med den unge antikhandlaren Jona på en mörk, blodig och stundom lätt erotisk resa.

Bok - 2018-04-26

Drakviskaren

Lovisa Wistrand utmanar i sin debutroman Drakviskaren läsaren med sitt lekfulla språk, vilket gång efter annan får mig att ifrågasätta vad jag vet (eller tror mig veta) om det svenska språket. I en tyngre, tempofattigare bok skulle hennes finurliga språk kanske ha fått mig att tröttna. I kombination med Drakviskarens höga tempo och levande karaktärer fungerar det dock ypperligt för att skapa en sällsamt levande värld.

Författare - 2018-04-26

Lovisa Wistrand

Med sitt egensinniga språk är Lovisa Wistrand en lika fascinerande som utmanande författare att ta sig an. Hon är aktuell med Drakviskaren, vilken är den första boken i Alvblodstrilogin, men är också ett välbekant ansikte på sociala medier där hon kombinerar ett flitigt marknadsföringsarbete med spännande bloggar och författarmöten.

Författare - 2018-04-22

Tor Claesson

Han beskriver sig gärna som en svensk Steven Erikson, och medger mer än villigt att han stulit såväl idéer som skrivtekniska knep från denne. Eller för att använda Tors egna ord: Om man ska stjäla från någon, varför inte stjäla från den bästa?

Bok - 2018-04-14

Bröderna Lejonhjärta

En historia där de båda huvudpersonerna - båda barn - dör redan inom loppet av några sidor. Få andra författare skulle få för sig att det är ett lämpligt sätt att börja en barnbok, men Astrid Lindgren inte bara gör det. Hon får det att fungera. Fantastiskt bra.

Bok - 2018-04-14

Mio, min Mio

Mio, min mio blir ofta förbisedd när Astrid Lindgrens bästa verk ska rankas. Det tycker vi är fullständigt vansinnigt, för det här är nämligen en av de bästa barn/ungdomsböckerna som någonsin har skrivit. I varje fall inom fantasygenren.

Författare - 2018-04-14

Astrid Lindgren

Även om Astrid Lindgren aldrig var någon renodlad fantasyförfattare är det svårt att förneka att hennes verk gång efter annan tog avstamp i fantastiken. I vissa fall, som i böckerna om Pippi Långstrump, ligger fantastiken inte mer än som ett skimmer över orden. I andra böcker, som i fallen Mio min Mio och Bröderna Lejonhjärta, dyker Lindgren djupt i fantastikens ocean.

Sv

Bok - 2018-04-08

Oxvältarna: Spelets början

Inspirerad av Steven Erikson och George RR Martin siktar Tor Claesson med sin debutroman Oxvältarna: Spelets Början mot det episka. För att inte säga rent ut svulstiga.

Aktuella bokrecensioner